Het succes van leadgeneratie voor de B2B markt

, ,

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” background_image=”https://spreekmeester.com/wp-content/uploads/2014/03/01-night-lights-02.jpg” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Volle breedte header” title=”Het succes van leadgeneratie voor de B2B markt” background_layout=”dark” text_orientation=”center” module_class=”vervolg-header” /][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Hoe wordt succes van leadgeneratie voor de B2B markt bepaald? Voor elke onderneming is een doordachte groeistrategie van groot belang. Mijn ervaring is dat de meeste bedrijven niet de efficiënte tools inzetten om te achterhalen wie hun interessante leads kunnen zijn. Door een doordachte funnelstrategie op te zetten, kan een organisatie de divisies marketing en sales effectief laten samenwerken. Beiden kunnen niet zonder elkaar. Het merkwaardige is dat de samenwerking tussen marketing en sales niet altijd goed verloopt. Geoffry-James geeft in een opsomming weer hoe hij hierover denkt.

Van bezoeker naar lead

Het interessante van dit proces is, is dat je al met beperkte middelen bezoekers kunt genereren naar je website. Van groot belang is ook hoe de onderneming gepositioneerd is ten opzichte van de concurrenten met hun producten. Is de onderneming onderscheidend? En in welke mate? Er zal altijd een vooruitstrevende doel moeten zijn vastgelegd. De bezoekers moeten de kracht en originaliteit herkennen van het product. Onze kracht ligt met name in het voorzien van deze informatie, namelijk door de concurrenten goed te analyseren. Hoe opereren zij online en wat is benodigd om succesvol zichtbaar te worden voor het publiek. Met onze geavanceerde CRM systeem, beschikken wij vervolgens over alle leadinformatie.

Schermafbeelding 2015-01-10 om 22.25.38

Er zijn diverse methoden om meer klanten naar uw website te krijgen. Via bijvoorbeeld een E-book, een presentatie of een Adwords campagne. Van toegevoegde waarde is met name wat de bezoeker eigenlijk naar op zoek is. De bezoeker is naar iets op zoek en dit gedrag van de bezoeker op de website kunnen wij volgen. Het kan zijn dat de bezoeker op zoek is naar een oplossing voor een probleem of naar een specifiek product.

U als ondernemer zal waarschijnlijk veel tijd investeren om nieuwe klanten aan te trekken. Via een optimale leadnurturing strategie zal u in staat zijn klanten goed in beeld te krijgen en ze daadwerkelijk te voorzien van de juiste informatie.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar admin_label=”Zijbalk” orientation=”right” area=”sidebar-1″ background_layout=”light” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#000000″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_cta admin_label=”Oproep tot actie” button_url=”https://spreekmeester.com/contact” button_text=”Neem vandaag nog contact met ons op” use_background_color=”off” background_color=”#f86300″ background_layout=”dark” text_orientation=”center” module_class=”cta” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]